ЭФФЕКТИВНОСТЬ ИСПОЛЬЗОВАНИЯ ИНТЕРАКТИВНЫХ ТЕХНОЛОГИЙ В ИНТЕРЕСАХ МОЛОДЕЖИ В ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ И ПЕДАГОГИЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ - Samiyeva, Shaxnoz (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Jadal rivojlanish davri oliy ta’lim tizimida o‘qitishning sifat va samaradorligini oshirishga, pirovard natijada jahon andazalari talablariga mos keladigan yetuk mutaxassis kadrlar yetishtirishga bo‘lgan talab va ehtiyojning oshib borishiga olib kelmoqda. Ta’lim sohasidagi o‘zgarishlarning hozirgi oliy ta’lim muassasalari o‘quv-tarbiya jarayonida yangi pedagogik va axborot texnologiyalarni qo‘llash, zamonaviy mutaxassis-kadrlarni yetishtirish muammolariga qaratilgan bo‘lib, bu masala yuzasidan ko‘plab ishlar amalga oshirilmoqda. Ta’lim tizimini takomillashtirish va rivojlantirish maqsadida xorijiy mamlakatlarning tajribalari ta’lim tizimida qo‘llanilmoqda. Ushbu ishlarni amalga oshirish zamonaviy ta’lim sohasidagi ilg‘or yangiliklarni o‘zida mujassamlashtirgan uslub va tizimning yaratilishiga asos bo‘lmoqda