O‘SMIRLIK DAVRI INQOROZLARINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK SABABLARI - Elov, Ziyodullo (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Maqolada o‘smirlik davri inqirozlari va uning ijtimoiy-psixologik sabablariga to‘xtalib o’tilgan. Bunda o‘smir shaxsining turli psixologik o‘zgarishlarga qay darajada bardoshliligi va yuzaga kelgan krizisdagi holatiga misollar orqali murojaat qilingan. Hozirgi zamon psixologik xizmat amaliyoti bola tarbiyasi va psixik taraqqiyotini murakkablashtiradigan qator noto‘gri fikrlarning kuchayganligi bilan duch kelmoqda. Ular orasida qator ijtimoiy iqtisodiy omillarning qarama-qarshi ta’sir ko‘rsatish sezilarli o‘rin egalaydi. Maqolada shu kabi muammolarni bartaraf etishda psixologik yondashularnung o‘rni ham yoritib berilgan.