XX ASR AMERIKA BOLALAR ADABIYOTIDA YUMORISTIK OBRAZLAR TALQINI - Jalilova, Lola (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Yumor tuyg'usi biz o'ylagandek oddiy narsa emas. Yaxshi tomoni shundaki, uni rag'batlantirish va rivojlantirish mumkin! Agar hazil bu dunyoga nisbatan fikrlash va munosabat ekanligini tushunsak, hazil tuyg'usi erta bolalikdan turli yo'llar bilan rivojlanishi mumkinligini aytishimiz mumkin. Doktor Pol MakGi bolalarda hazilning rivojlanishidagi rolini o‘rganar ekan, shunday xulosaga keldi: “Bu erta bosqichda bolalarning hazil tuyg‘usini qanchalik ko‘p qo‘llab-quvvatlasangiz, ular o‘smirlik va balog‘at yoshida shuncha yaxshi rivojlangan yumorga ega bo‘lish ehtimoli yuqori bo‘ladi va yumor ko'nikmalar shakllangan bo'ladi". Bu shunchaki yumoristik hikoyalarini o‘qish bolaning hazil tuyg‘usini rivojlantirishga yordam berishi mumkinligini anglatadi.