ANALYSIS OF THE METHODS OF USING SATIRE IN THE WORKS OF SAID AHMED'S "QOPLON," AND GEORGE ORWELL'S "ANIMAL FARM" - Jalilova, Lola (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Tadqiqot 20-asrdagi Amerika qissalarining o'ziga xos xususiyatlarini qamrab oladi. Amerika qisqa ertaklarining milliylik xususiyatlari amerikalik mualliflarning asarlaridan misollar yordamida ko’rsatib beriladi. Tadqiqot shuningdek, yozuvchining asarlarida aks ettirilgan asl qarashlariga asoslangan satirik novellalarning o'ziga xos xususiyatlarini ham o'rganadi. Bundan tashqari, tezisda satira yonalishining asosiy o’rinda turishi ham aytib o’tiladi.