MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARGA BADIIY ADABIYOT BILAN ISHLASHNI O`RGATISH - Nizomova, Shoxista (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ushbu maqolada Maktabgacha davrdagi har bir yosh bosqichi o’zining nutqiy rivojlantirish vazifalariga ega. Bolaning yoshi o’sib borishi bilan adabiy asarlarni qabul qilish darajasi ham ortib borishi tufayli ularda tushunchalar asta-sekin murakkablashtirilib boriladi. Shundan kelib chiqqan holda kattalar bolalarning yosh imkoniyatlarini bilishlari zarurligi haqida fikr yuritilgan