СОТРУДНИЧЕСТВО УЗБЕКИСТАНА НА ШЕЛКОВОМ ПУТИ В ОБЛАСТИ МЕЖДУНАРОДНОГО ТУРИЗМА (НА ПРИМЕРЕ БУХАРСКОЙ ОБЛАСТИ) - Кузиев, Нодир (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Мустакиллик йилларида Узбекистоннинг Ипак йули хам да халкаро туризм хдмкорлигини кайта тиклашдаги урни (Бухоро вилояти мисолида ) атрофлича кенг камровли материалллар асосида ёритилган. Хусусан хукуматимиз томонидан чикарилган карорлар, фармонлар мамлакатимизда ташриф буюрадиган чет эл сайёхдарга сифатли хизмат курсатиш сохаларишшг ривожланишига катта хизмат курсатувчи омилдардаи бири булиб хисобланади. Шунингдек ушбу йуналиш хориж хамда махаллий олимлар томонидан урганилган булиб, улар турлича назариялар. концепциялар, ёндашишлар, позициялар. йуналишларга асослаиган холда тадкик килинган.