ФРАНЦУЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА ЭВФЕМИК ВА ДИСФЕМИК БИРЛИКЛАРНИНГ ЛИНГВОКУЛЬТУРОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Жўраева, Нилуфар (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Мазкур мақолада лингвокультурология фанининг объекти, шу билан бир қаторда миллий тил ҳодисаси ҳисобланган лингвокультуремалар сифатида эвфемизм ва дисфемизмлар, хусусан, ўзбек ва француз тилларидаги эвфемик ва дисфемик ифодалар ҳақида фикр юритилади.