MURAKKAB MASALALARNI YECHISH METODIKASI - ARABOV, JASUR (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Masala yechish jarayoni, ayniqsa, murakkab masalalarni yechish jarayonini quyidagi bosqichlarga bo'lish mumkin: 1) shartni o‘qish va atama va iboralarning ma’nosini aniqlash; 2) shartning qisqacha tavsifini, u bilan bog'liq rasmni (chizmalar ,diagramma-lar,grafik) chizish;