MUSIQA TA’LIMI VA MILLIY MUSIQASHUNOSLIK TARIXI HAQIDA - Миршаев, Улугбек; Raximov, Abdurasul (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Ushbu tezisda musiqa ta’limi va milliy musiqashunoslikning dastlabki qadamlari, mutafakkirlarimizning musiqa san’atiga doir ta’limotlari, notatsiya hamda xalq musiqa merosini notalashtirish tarixi, milliy musiqa an’analarini yosh avlodga targ‘ib etish masalalari yoritilgan