ХАЛҚ ҲУНАРМАНДЧИЛИГИ ДАРСЛАРИДА АМАЛИЙ МАШҒУЛОТЛАРИНИ ЎРГАТИШ МЕТОДИКАСИ - Каримова, Махбуба (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Мазкур мақолада ўзбек халқ амалий санъати ва унинг ўзига хос хусусиятлари, амалий санъат асарларини идрок этиш, болаларда бадиий эстетик дидни ўстириш, миллий ғурурни шакллантиришга ёрдам бериш, уларни ватанга бўлган муҳаббат руҳида тарбиялаш масалаларига алоҳида эътибор бериш кераклиги ҳамда амалий безак санъати машғулотларини ўтказиш методикаси билан боғлиқ муҳим жиҳатлар қайд этилган.