МИФОЛОГИЗАЦИЯ МИФОЛОГИЧЕСКИХ ОБРАЗОВ В АНГЛИЙСКОЙ И УЗБЕКСКОЙ ЛИТЕРАТУРЕИ ИХ СПЕЦИФИКА - Nazarova, Gulbaahor (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
ВMaqolada ingliz hamda oʼzbek adabiyotida mifologik obrazlarning mifologizatsiyasi va ularning oʼziga xosligi haqida maʼlumot keltirilgan. Maʼlumki, jahon adabiyotida mif(asotir)lar juda muhim oʼrintutadi. Barcha millat adabiyotida mif, afsona, ertaklar millatning yashash tarzi, xususiyatlarini oʼzida mujassam etganligi kuzatiladi. Mifologik obrazlar ingliz hamda oʼzbek adabiyotida asrlar davomida ogʼzaki va yozma adabiyot namunalarida keng qoʼllanib kelinmoqda. Ingliz va oʼzbek qadimgi adabiyotidan to hozirgi zamonaviy adabiyot namunalarida ham mifologik obrazlarning mifologizatsiya qilingani uchratish mumkin,buesaikkalaxalqadabiyotioʼrtasidagiadabiyaloqavaoʼzarotaʼsirnioʼzidanamoyonetadi.