QIYA –NAMLANADIGAN QUYOSH SUV CHUCHUTGICHLARINING TUZILISHI VA ISHLASH PRINSPI. - ARABOV, JASUR (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Cho’l va yarim cho’l hududlarida yashovchilar suv bilan ta’minlanmagan aholilarni aholiga zarur ichimlik suvi bilan ta’minlash maqsadida kichik yuzali ,ko’chirib yuruvchi qiya namlanuvchi yuzali quyosh suv chuchutgichlarini yaratish uning issiqlik-texnik ko’rsatgichlarini aniqlash o’lchamlarining optimal qiymatlarini aniqlash bug’lanuvchi va kondensatsiyalanuvchi yuzalar orasidagi masofaning optimal qiymatini aniqlash.