IKKINCHI TARTIBLI CHIZIQLAR MAVZUSINI MATHCAD MATEMATIK PAKETI YORDAMIDA O‘QITISH: Jumayev Jo`ra - Maqola, Tezis (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida analitik geometriya fanini o‘qitish zaruriyati, ikkinchi tartibli chiziqlarning amaliy masalalarda qo‘llanilish sohalari kengligi, shuning uchun ularni chuqurroq o‘rganishning zarurligi, buning uchun esa hosil bo‘lgan tenglamalarni hozirgi zamon axborot texnologiyalaridan foydalangan holda yechish va yechimnni grafiklarda tasvirlash talabalar bilimlarini yanada mustahkamlashi mumkinligi asoslangan holda ikkinchi tartibli egri chiziqlarni MathCAD dasturida tasvirlash va o‘qitishning metodik tomonlari yoritib beriladi.