T`a'limning dolzarblik xususiyati - Akramov, Doston (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2022)
Таълим-тарбиянинг ҳозирги кундаги долзарблиги, Ўзбекистоннинг ривожланиши учун ҳар томонлама пухта ўйланган чора-тадбирлар мазмунининг ошиши кузатилмоқда. Ёшларнинг билимли, зукко бўлиши ҳозирги замон талаби бўлмоқда. Ўзбекистон Республикасида таълим –тарбияга эътибор берилишидан булар далолат беради.