PAST HARORATLI QIYA HO’LLANADIGAN SIRTLI QUYOSH SUV CHUCHUTGICHLARIDA BUG’LANADIGAN SIRT BILAN KONDENSATSIYALADIGAN SIRT ORASIDAGI MASOFANI OPTIMALLASHTIRISH - ARABOV, JASUR (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Cho’l va yarim cho’l hududlarida yashovchilar suv bilan ta’minlanmagan aholilarni zarur ichimlik suvi bilan ta’minlash maqsadida kichik yuzali, ko’chirib yuruvchi qiya namlanuvchi yuzali quyosh suv chuchutgichlarini yaratish uning issiqlik-texnik ko’rsatgichlarini aniqlash o’lchamlarining optimal qiymatlarini aniqlash, bug’lanuvchi va kondensatsiyalanuvchi yuzalar orasidagi masofaning optimal qiymatinianiqlashni o’z oldimga maqsad qilib qo’yilgan.