QUYOSH QURITGICHI QURILMASINI YARATISH VA ISHLASH REJIMINI TADQIQ QILISH - Mavlonov, Ulug'bek (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Meva-sabzavotlarni (jumladan o‘rik) quritish va minerallashgan suvlarni tuzlardan tozalash maqsadlarida kombinatsion quyosh qurilmasining haqiqiy o‘lchamlaridan besh marta kichraytirilgan shaklda konstruksion modelini yaratish, ikki maqsad uchun ham ishlash rejimini va issiqlik texnikasi xarakteristikalarini o‘rganish.