BO’LAJAK O’QITUVCHILARDA PEDAGOGIK MAHORATNI SHAKLLANTIRISHNING INNOVATSION YO’LLARI - Элибаева, Лола (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Yangi tahrirdagi “Ta’lim to’g’risida”gi qonunda Yangi O’zbekistonni barpo etish sharoitida yuksak ma’naviy – axloqiy salohiyatga, zamonaviy kasb-kor malakalariga, ijodiy va ijtimoiy faollikka,mantiqiy tafakkurga ega bo’lib, hayotdagi muammolarning oqilona yechimini topish mahorati bilan qurollangan, huquqiy demokratik davlat va fuqarolik jamiyati vazifalarini odilona baholay oladigan mutaxassislarning yangi avlodini tayyorlash, shuningdek, har tomonlama barkamol, ta’lim va kasb-hunar dasturlarini ongli ravishda mukammal o’zlashtirgan, mas’uliyatni chuqur his qiladigan kadrlarni tarbiyalab voyaga etkazishni nazarda tutgan ijtimoiy – pedagogik g’oya ilgari surilgan.