JAVONMARDLIK TARIQATIDA AXLOQIY-MA'NAVIY SIFATLAR TALQINI - Элибаева, Лола (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Annotatsiya: Kaykovusning "Qobusnoma" asari XI asrda ylrzaga kelgan yirik tarbiya asardir.Kaykovusning "Qobisnoma" asarida yoshlar tarbiyasida juvonmardlik talablarir eng muhimi ioq tarbiyasi deb ko'rsatiladi. U yoshlarda insonga nisbatan insoni munosabatda bo,lish, uaiouuiul, samimiylik, saxiylik kabi xislatlarni tarkib toptirishni istaydi vа asarning boshidan oxirigacha ana shu ezgu maqsadni amalga oshirishga harakat qiladi.