G'o'zaning dorivorlik xususiyati - Jo'rayeva, Ozoda (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Odam va hauvonlarni davolash ,kasalliklarning oldini olish uchun, shuningdek oziq ovqat, atir-upa va kosmetikada ishlatiladigan o‟simliklar giyohdir. Ushbu maqolada g‟zaning botanik tarifi, tabobatda ishlatiladigan organlari-paxta tolasi, ildizining po‟sti va chigiti to‟g‟risida so‟z boradi.G‟o‟zaning organlarning ishlatilishi va ta‟siri ko‟rib chiqiladi.