FITOPLANKTONLARNI O’RGANISHDA “BOLO-HOVUZ” TADQIQOT OBYEKTI SIFATIDA. HOVUZ SUVINING FIZIK-KIMYOVIY VA BIOLOGIK HOLATI. - Bo'riyev, Sulaymon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Bolo-hovuz masjidining katta gumbazli masjidi 1712 yil, hovli va hujralari XIX asrda, ayvoni 1915—17 yillarda, masjid yonidagi alohida turgan minora ham shu yillarda Usta Shirin Murodov va usta Hafizovlar tomonidan qurilgan.[3]”Bolo- Hovuz’ g’arb tomonda Arkning ro’parasida Machiti Bolohovuz qarama qarshisida joylashgan