Ишлаб чикариш корхоналаридан чикадиган окова сувларни биологик усулда тозалашнинг самарадорлиги - Aripov, Baxhtiyor (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Маколада юксак сув усимликларидан пистия , азолла,рясканинг биологик хухусиятлари ва таркалиши келтирилган.Паррандачилик корхонаси окова сувларни органо-минерал моддалардан тозалаш даражаси хакидаги маьлумотлар берилган.