O’ZBEK XALQ CHOLG’ULARINING SHAKLLANISH TARIXI VA SHARQ MUSIQASHUNOS OLIMLARINING CHOLG’U IJROCHILIGI SAN’ATIGA OID ILMIY MEROSI - Миршаев, Улугбек (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Ushbu maqolada o’zbek xalq cholg’ularning shakllanish tarixi va musiqiy merosimizda tutgan o’rni haqida fikr yuritilgan. O’rta asrlarda mavjud bo’lgan torli, damli hamda urma-zarbli cholg’ularning nomlari va ular xususida ma’lumotlar keltirib o’tilgan. Sharq musiqashunos olimlarining cholg’u musiqasiga oid qarashlari, musiqiyilmiy merosi yoritilgan.