ШАФТОЛИ ПАЙВАНДТАГЛАРИНИ ЯРИМ ЁҒОЧЛАШГАН ЯШИЛ ҚАЛАМЧАСИДАН ИНТЕНСИВ ТЕХНОЛОГИЯДА КЎПАЙТИРИШ ВА ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИ: ШАФТОЛИ ПАЙВАНДТАГЛАРИНИ ЯРИМ ЁҒОЧЛАШГАН ЯШИЛ ҚАЛАМЧАСИДАН ИНТЕНСИВ ТЕХНОЛОГИЯДА КЎПАЙТИРИШ ВА ИҚТИСОДИЙ САМАРАДОРЛИГИ - Hojiyev, Sanjar (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Мақолада ВСВ-1, ВВА-1, GF-677 ҳамда Оқ шафтоли уруғ пайвандтагларининг ярим ѐғочлашган яшил қаламчасидан биологик кўпайишга мойиллигини ўрганишга бағишланди. Ўтказилган тажрибалар ВСВ-1, ВВА-1, GF-677 пайвандтагларининг вегетатив йўл билан кўпайишга юқори даражада мойиллигини кўрсатди.