РАЗВИТИЕ КОНСТРУКТИВНО-МОДЕЛИРУЮЩИХ КОМПЕТЕНЦИЙ СТУДЕНТОВ НА ОСНОВЕ ИНТЕГРАТИВНОГО ПОДХОДА - Quliyeva, Shahnoza (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Maqolada ta’lim oluvchilarning konstruksiyalash va modellashtirish kompetensiyalarini integrativ yondashuv asosida rivojlantirish mazmuni berilgan. Umumiy o’rta ta’lim muassasalarida o’quvchilarga texnologiya fanining “Servis xizmati” yo’nalishida konstruksiyalash va modellashtirish mavzularini o’qitilishi va professional ta’limning “Yengil sanoat buyumlari konstruksiyasini ishlash va texnologiyasi (tikuv buyumlari)” yo’nalishining “Keng assortimentdagi kiyimlarni andozasini tayyorlash, bichish va tikish” fanida hamda oliy ta’lim muassasalarida texnologik ta’lim yo’nalishining “Texnik konstruksiyalash va modellashtirish” fanlarida integrativ yondashuv asosida ta’lim oluvchilarning kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari keltirilgan bo’lib, bunda fanlarning o’zaro aloqadorligi, integrativ yondashuv mazmuni hamda ta’lim oluvchilarning rivojlantiriladigan kompetensiyalari batafsil berilgan