HIKOYA QILISH TEXNIKASINING TARIXIY INVERSIYA MOHIYATINI TUSHUNISHDAGI ROLI - Naimova, Aziza (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Maqolada asarlardagi vaqt mavzusining badiiy yechimining dinamikasi ko'rib chiqiladi. Ya’ni Salman Rushdi ijodida romanlar alohida o’ringa ega bo’lib, romanlar poetikasida "tashqi vaqt" va "ichki vaqt" ning kombinatsiyasi haqidagi muallifning qarashlari tahlil qilinadi. Chiᴢiqli bo`lmagan hikoya texnikasi oldinga siljish yoki orqaga qaytish, ya’ni voqealarni ketma-ketliksiz ataylab chiziqli bo'lmagan tarzda tasvirlash texnikalari orqali avtor maqsadi, kitobxonga yetkaᴢish uslubi analiᴢi o`ᴢ isbotini topgan. Shuningdek, vaqt inversiyasining sodir bo`lish usullari misollar orqali tahlil ostiga olingan.