Er xotin munosabatlarida - Ro`ziyev, Umar (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Оилада юзага келадиган зиддиятлар ва оила бузилишларининг сабаблари қуйидагича: эрхотиннинг характер жиҳатидан мос тушмаганлиги, фарзанд кўрмаслик, келиннинг маънавий ва жисмоний жиҳатдан ҳақоратланганлиги, моддий таъминотдаги камчиликлар, тарбиявий қашшоқлик, оилада ортиқча анъана ва маросимларнинг мавжудлиги, ичкиликка ружу қўйиш, рашк, маданий ҳордиқ чиқариш имкониятининг йўқлиги, қариндош-уруғчиликдаги кўнгил бузар ишлар мавжудлиги.