КАРВОНСАРОЙЛАРНИНГ ХИЗМАТ КЎРСАТИШ ТИЗИМИДА ТУТГАН ЎРНИ - Ergashev, Jahongir (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Мақолада Ўзбекистон тарихий-жуғрофий жиҳатдан Буюк ипак йўлининг асосий йўналишлари ўтган ҳудудда, Евроосиё қитъаларининг муҳим транзит йўллари кесишган чорраҳада жойлашганлиги унинг Шарқ ва Ғарб мамлакатлари билан ўзаро мулоқотга киришадиган маскан сифатидаги аҳамиятини оширувчи муҳим омиллар ёритилган