TURISTIK OQIMNING O’SISHIDA TRANSPORTLARNING AHAMIYATI - Кадирова, Шафоат (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Oxirgi yillarda tansport xizmati turizm sanoatida asosiy xizmatlardan biri bo’lib, juda muhim rol o'ynab kelmoqda. Chunki tashrif buyuruvchi har bir mijoz bir joydan ikkinchi joyga ko’chganda albatta, transport tizimidan foydalanadi.Shunday olib qaraydigan bo’lsak bu, aslida, sayohatning asosiy elementlari hisoblangan uy, destinatsiya, mehmonxona, diqqatga sazovor joylar o'rtasidagi bog'liqlikdir. Transport tizimi ichki va xalqaro turizmning muvaffaqiyati uchun ham juda muhim hisoblanadi Tezisda mamlakatimizda transport xizmatlarini rivojlantirish orqali turistik oqimni oshirish imkoniyatlari yoritilgan