MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA ETNIK MADANIY TA’LIM VA UNING TARIXIY ILDIZLARI - Sharipova, Maxbuba (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ushbu maqolada bugungi kunda etnik-madaniy ta’lim bir necha nuqtayi nazardan ko‘rib chiqiladi: bir tomondan, murakkab integrativ va fanlararo hodisa bo‘lgan zamonaviy pedagogika muammosi, ta’lim va tarbiya jarayonida etnomadaniy yo‘nalishning tarkibiy qismi boshqa tomondan tomonlar zamonaviyning ustuvor yo‘nalishi sifatida davlat ta’lim standartlari va etnik-madaniy ta’lim kontsepsiyasi orqali amalga oshirilishi haqida fikr- mulohaza bildirilgan.