HUNARMANDCHILIK SOHASIDA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY YO‘NALISHLARI - Эргашева, Азиза (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Hunarmandchilik nafaqat davlatning qadriyat va an'analarni saqlash shartlaridan biri, balki hududni rivojlantirishning strategik resurslaridan biri bo’lib ham xizmat qiladi. Hunarmandchilik tashkilotlari sanoatning turli tarmoqlarida ish o‘rinlari yaratib, hududiy yalpi mahsulotni takror ishlab chiqarishda ishtirok etishi bilan hudud iqtisodiyotining ajralmas qismi hisoblanadi. Hunarmandchilik mahsulotlari an’anaviy san’at namunalarini tashqi bozorlarda namoyish etish orqali hudud qiyofasini shakllantirishda ishtirok etadi. Bundan tashqari, hududning yuksak badiiy qiymati va badiiy hunarmandchilik va hunarmandchilikning mahalliy lazzatining mavjudligi turistik bozorning o'sish omillaridan biri bo’lib xizmat qiladi. Chunki bunday imkoniyat mintaqaviy madaniyat xususiyatlarini ochib berishga imkon beradi. Hunarmandchilik mahsulotlari xalq san'atining ajralmas qismi bo'lgan xalq amaliy san'atini ko'paytirishni qo'llab-quvvatlash har qanday mintaqaning iqtisodiy va madaniy siyosatida muhim yo'nalish hisoblanadi. Biroq, badiiy hunarmandchilik sohasini rivojlantirish imkoniyatlarini baholash muammosining yuqori ahamiyati va dolzarbligiga qaramay, bugungi kunda to’liqligicha rivojlantirilmagan