VOYAGA YETMAGANLAR JINOYATCHILIGINI OLDINI OLISHNING IJTIMOIY PSIXOLOGIK SABABLARI - Elov, Ziyodullo (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Maqolada voyaga yetmaganlar jinoyatchiligini oldini olish, voyaga yetmaganlarning jinoyat ko`chasga kirib qolishiga sabablar haqida fikr yuritilgan. Shuningdek ushbu jarayonni o‘rganish bilan bog‘liq holatlar, olimlarning turli qarashlariga ham e’tibor qaratilgan.Voyaga yetmaganlar jinoyatchiligining sabablari, ularni keltirib chiqaruvchi shart- sharoitlari, latent jinoyatchili haqida so`z borgan.