Geoaxborot tizimlari orqali sayyohlar harakatlanishini o‘rganishda xorij tajribasi (Tasmaniya oroli misolida) - Axrorova, Nilufar (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Turizm mamlakat iqtisodiyotiga ulkan hissa qo‘shadigan sohalardan biri bo‘lib, bu doirada uzluksiz ravishda xorij tajribasini o‘rganish, tadqiqot o‘tkazish, va uning ko‘lamini kengaytirish barqaror turizm tizimiga erishishga olib keladi. Mazkur maqolada Tasmaniyada o‘tkazilgan GPS orqali sayyohlar harakatlanishi o‘rganilgan tadqiqot haqida va uni O‘zbekistonda qo‘llashning muhimligi borasida bayon etilgan.