XUSHMUOMALALIKNING NUTQ ODOBIDA IFODALANISHI - YULDASHEVA, FERUZA (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ushbu maqolada nutq odobida xushmuomalalik kategoriyasini tavsiflash masalalari yoritilgan. Zamonaviy tilshunoslik bo`yicha xushmuomalalik tadqiqotlari antropologik, etnolingvistik, pragmatik, ijtimoiy-psixolingvistik tadqiqotlarning bir qismi sifatida amalga oshiriladi. Turli yondashuvlar til nazaruyasi va amaliyotida odob-axloq qoidalari, madaniy jihatdan o`ziga xos omillar va vaziyat omiliga nisbatan muloyimlikni o`rganadi.