O‘QUVCHILARDA O‘ZBEK MUSIQA FOLKLOR HAQIDAGI TASAVVURLARNI SHAKLLANTIRISHNING VOSITA VA USULLARI - Axmedova, Maqsuda (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ta’lim muassasalarida o‘quvchilarni musiqa mashg‘ulotlarida quvnoq va sho‘x qo‘shiqlarni tinglash, chapak chalish hamda bolalar cholg‘u asboblarida jo‘r bo‘lish musiqaga ishtiyoqlarini yanada oshirib boradi. Chunki bu yoshdagi bolalarda hali diqqat – e’tibor uncha to‘liq bo‘lmaydi, ular ko‘proq serharakat va o‘yinga moyil bo‘ladilar. Musiqa mashg‘ulotlarida o‘uvchida musiqiy qobiliyatlarni rivojlantirish doimo tarbiyachi, musiqa rahbarining diqqat markazida bo‘lishi, turli metod va vositalar, jumladan musiqiy-didaktik o‘yinlar yordamida amalga oshirilishi lozim.