THE AUTHOR IN REVEALING THE ESSENCE OF THE BIOGRAPHICAL METHOD THE PLACE OF IDENTITY - Adizova, Obodon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Ушбу мақолада адабиётшуносликда биографик методнинг шаклланиши, тараққиёт жараёни ва хусусиятлари ҳақида сўз боради. X IX а ср и жтимоий-сиёсий, маданий- тарихий, илмий-адабий муҳитига хос фалсафий-психологик қарашлар, ўша даврда яшаб қалам тебратган ижодкорлар илмий-ижодий фаолияти, адабий-эстетик дунёқарашлари ҳақида фикр юритилган. Француз танқидчиси Сент-Бёвнинг ҳаёти ва ижоди ўрганилган, унинг биографик усулдан фойдаланиш маҳорати ёритилган