БИЗНЕС СУБЪЕКТЛАРИНИНГ ТАДБИРКОРЛИК ҚОБИЛИЯТИНИ “KPI” ВОСИТАСИДА БАҲОЛАШ МЕХАНИЗМИ - Навруззода, Лайли (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Мақолада тадбиркорлик қобилиятини ривожланганлик даражасини илғор ҳориж тажрибасига асосланиб KPI (Key Performance Indicators) воситасида баҳолашнинг методологияси ва “муҳим маҳорат индикаторлари” ишлаб чиқилган. Бу баҳолаш индикаторлари асосида Бухоро вилоятидаги 40 та бизнес субъектларининг реал эришилган тадбиркорлик қобилиятини муаллифлик усулида учта: “маҳоратли тадбиркор”,“салоҳиятли тадбиркор” ва “маҳоратсиз тадбиркор”сифат даражалари аниқланган.