KONNOTATIV MAʼNONING NUTQ BIRLIKLARIDA IFODALANISHI - Haydarov, Anvar (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Tilshunoslikda konnotativ ma’noni qiyosiy planda o’rganish denotativ va konnotativ ma’nolarni chegaralash, bu ma’nolarning nutqda reallashishida til vositalarining o’rni, qiymatini belgilash kabi qator masalalar hozirgi davrda ilmiy ishlarning obyekti bo’lib qoldi. Konnotativ ma’no, uning ingerent va adgerent ko’rinishlarining nutqiy jarayonda ro’yobga chiqishi turlicha xarakter va xususiyatga ega.