ҲУДУДЛАР ИҚТИСОДИЁТИДА САНОАТ ТАРМОҒИНИНГ РИВОЖЛАНИШИНИ СТАТИСТИК ТАҲЛИЛИ - SAIDOVA, FIRUZA (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2023)
Халқаро иқтисодий ташкилотлар маълумотларига кўра, жаҳонда истеъмол ва ноистеъмол товарларининг учдан икки қисми саноат тармоқларида ишлаб чиқарилади. Статистик маълумотларга кўра, иқтисодиѐти ривожланган мамлакатларда ялпи ички маҳсулотнинг қарийб 47,8 фоизи ва жами бандликнинг эса 22,4 фоизи айнан саноат тармоқлари ҳиссасига тўғри келади.