Қоровулбозор тумани суғориладиган тупроқларининг физик-кимёвий хоссалари - Salimova, Hilola (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Мақолада Бухоро вилояти Қоровулбозор тумани суғориладиган тупроқларининг унумдорлигин яхшилаш чора-тадбирлари келтирилган бўлиб, унда тупроқнинг механик таркиби, чиринди (гумус), ҳаракатчан фосфор ва калий, сувда эрувчи тузлар миқдори, шўрланиш даражаси ва типлари, гипс ва шағал қатламлари жойланишиши тўғрисида маълумот берилган.