MS PROJECTDA YANGI LOYIHA YARATISH - Jo'rayev, Ilhom (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
MS Project dasturi tuzilishi jihatidan juda sodda bo`lib, u uchta subyekt bilan ishlaydi. Bular quyidagilar:vazifalar, manbalar, taqvim va ular orasidagi aloqalar. Aslida, bu ma'lumotlar bazasi, obyektlarni yaratish va tahrirlash uchun foydalanuvchi interfeysi va minimal, juda sodda avtomatlashtirish (loyiha kirish ma'lumotlariga javoban o'zini-o'zi bajaradi). Vazifa muddati, hajmi, tayinlangan resursi va juda ko'p turli xil xususiyatlarga ega. Agar o'rnatilgan xususiyatlar yetarli bo'lmasa, o'zingiznikini qo'shishingiz mumkin. Vazifalar bir-biri bilan turli xil munosabatlar bilan bog'liq bo'lishi mumkin. Dastur ko'plab tavsiflovchi xususiyatlarga ega, ammo eng muhimi qilish mumkin vazifalarni o'z vaqti belgilab qo`yiladi, buning uchun taqvim ishlatiladi.