OSHLARNI HARBIY-VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHDA BADIIY ADABIYOTNING AHAMIYATI - Холиков, Ихтиёр (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Биз ҳарбий-ватанпарварлик тарбиясининг тамойиллари хақида сўз юритганимизда, бизнинг ихтиёримизда бўлган, инсонларнинг хиссиётлари ва онгига таъсир этишга аниқ йўналтирилган барча шакл ва усуллардан тўлиқ ва ижодий тарзда фойдаланишни назарда тутамиз. Ҳарбий-ватанпарварлик тарбияси мавзуси ўзбек адабиётидан мустахкам ўрин тутади