Klaster modellarining ziyorat klasterboplik xususiyatlariga mosligining qiyosiy tahlili - Navruzzoda, Zebiniso (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Аннотация. Мақолада олтита илғор кластер моделининг зиѐрат кластербоплик хусусиятларига мослигини аниқлаш мақсадида уларнинг хўжалик юритишнинг турли даражалардаги ўнта кластер шакллантирувчи хусусиятлари билан солиштириш йўли билан киѐсий таҳлил ўтказилган. Таҳлил натижасида туризм ҳудуди билан боғлиқ 3 та - ―Кластерлаштирилган туризм дестинацияси‖, ―Туризм кластерининг географик‖ ва ―Дестинацион менежмент‖ моделлари зиѐрат кластерини шакллантириш учун мақбул моделлар сифатида танлаб олинган. Таянч сўзлар: зиѐрат туризми, туризм кластери, зиѐрат кластери, кластерларни шакллантириш, туризм дестинация, дестинацион менежмент.