МУСИҚА ТАЪЛИМИДА БУХОРО ФОЛЬКЛОР КУШИКЛАРИГА КУЙИЛАДИГАН МЕТОДИК ТАЛАБЛАР - NURULLAYEV, FARRUX (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Маколада Бухоро фольклор цушицпари х,ам узига хос таъпимий ва тарбиявий имкониятларга эгапиги оилан щамияти цацида фикр юритипади. Улар халцимизнинг бадиий-мусщий мероси сифатида уз урнига эга ва сон жщатдан жуда куп булсада, лекин айни пайтда эътироф этиги жоизки, уларнинг барчасини уам 5-7 синф укувчиларини эстетик тарбиялаш воситаси сифатида цулланилиши максадга мувофицлиги мумкин. Чунки улар узининг бадиий жщатдан мазмун-моуияти, мусикий тузулмаси, куйланишига кура бир-биридан фарк килади. Шунинг учун хам уларни муайян педагогии талаблар асосида танлаб олиги тапаб этилади. Кушщларни танлашда уцувчилар цизщишлари, э^тиёжлари, эстетик савиялари, ижро этиш мщоратлари инобатга олиниши бир мунча щамиятли булсада, лекин таълим-тарбияда цулланиладиган кушицлар начуналарини сарачаш мезонлари нимачарга, цаидаи талабларга асосланган уолда ишлаб чщилиихини билиш янада щамиятли уисобланади.