Икки ҳикоя – икки тақдир - Жаббарова, Малохат (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Ҳамза Ҳаким-зода драматургияни ва Чўлпон шериятни, А.Каххорни ҳам ислоҳ қилгани каби ўзбек адабиёти ривожида, айниқса, реалистик ҳикоянинг янги жанрини ривожлантиришда буюк шоир Абдулла Қаххор ўзбек адабиёти ривожида муҳим рол ўйнади. Эпик жанрнинг кичик жанри бўлган ҳикояачиликнинг ривожланишига ҳисса қўшди; унинг ҳар бири асарлар ўқувчини ўзининг бадиий гўзаллиги, сюжети ва композицион тузилишидаги қатъиятлилиги, тилининг мукаммаллиги ва самимийлиги билан мафтун қиладиган асар.