ALISHER NAVOIY IJODIDA ETNOGRAFIK FOLKLORIZMLAR - Rajabova, Ma`rifat (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Maqolada Alisher Navoiy ijodida turkiy xalqlarning hayot tarzi, turmush madaniyati, ijtimoiy-siyosiy, ilohiy-irfoniy dunyoqarashi, hatto qadimiy mifologik tasavvur-tushunchalari va ular bilan bog‘liqlikda kelib chiqqan ayrim urf-odatlari, marosimlari bilan bog‘liq lavhalar tasviri tadqiq qilinadi.