BOSHLANG‘ICH SINF MATEMATIKA TA’LIMINI IJODIY TASHKIL ETISHDA TA’LIM TAMOYILLARINING O‘RNI - YARASHOV, Mardon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarning matematika ta’limi jarayonida o‘quvchilarni ijodiy fikrlashga o‘rgatishning nazariy mеtodik asoslari ishlab chiqilishida ta’lim tamoyillarining o‘rni beqiyos ekanligi, ta’lim jarayonida ta’lim tamoyillaridan foydalanish o‘quvchiga topshiriqni yaxshi tushunish hamda to‘liq va to‘g‘ri bajarish imkonini berishi xususida so‘z yuritilgan.