NUTQ OHANGI XUSUSIDA - CHO‘LLIYEVA, Gulchehra (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Maqolada intonologiya sohasi va uning obyekti bo‘lmish ohang haqida fikr yuritilgan bo‘lib, ohangning nutqning ajralmas tarkibiy qismi ekanligi, o‘zida nutq maqsadini aks ettirishidek asosiy vazifasi bilan yuqori o‘rinda turishi misollar vositasida isbotlab berilgan. Shuningdek, intonologiya va nutq ohangi borasida jahon hamda o‘zbek tilshunosligi doirasida amalga oshirilgan ishlar xususida so‘z yuritilgan.