MEVALARNI PISHGANLIK DARAJASINI ANIQLASH USULLARI - Jumayev, Tolibjon (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Meva terish vaqtlarini aniqlashdan oldin quyidagi ikki so’z, «ETILISH» va «PISHISH» o’rtasidagi farqni yaxshilab tushunib olishimiz kerak: • Yetilish deganda mevaning mahlum bir holatgacha rivojlanishi va shu holatda terib olinsa, vaqt o’tishi bilan turib pishishi tushuniladi. • Pishish deganda esa mevaga tahm kirib yeyishga yaroqli holatga yetishi tushuniladi. Biz tajriba uchun mevalar orasidan olmani tanlab oldik . Bunga sabab mamlakatimiz hududida ko’p yetishtiriladigan mevalardan biri sanaladi. Odatda olma mevasining terish vaqtini aniqlashning sakkiz (8) usuli mavjud