Mikrosuvo’tining Tuproq Unumdorligiga Ta’siri - Tog`ayeva, Muhayyo (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2024)
Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishining intensivlashuvi hamda atrof-muhitga, xususan, tuproq qoplamiga antropogen ta’sirning keskin kuchayishi sharoitida tuproq unumdorligi va ularning meliorativ holatini oshirishda biologik omillarning roli sezilarli darajada oshib bormoqda.Tuproq biotasidan mohirona foydalanish va uning rivojlanishini tartibga solish, uning doimiy vamuhim tarkibiy qismi suvo‘tlar bu borada katta yordam berishi to’g’risida ma’lumotlar keltililgan .