BIRINCHI SINF CHAPAQAY O‘QUVCHILARINING MAKTABGA MOSLASHISHI, MAKTABGA MOSLASHISHI DAVRIDAGI PEDAGOGIK YORDAMNING MAZMUNI - QO‘LDOSHEV, Rustambek (Центр Научных Публикаций (buxdu.uz), 2021)
Ushbu maqolada chapaqay boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga yozishni o‘rgatishdagi muammolarni aniqlash va ularni qanday hal qilish bo‘yicha ko‘rsatmalar berilgan. Ushbu topshiriqlardan foydalanish chapaqay o‘quvchilarga maktabning birinchi kunlaridanoq tezda aniqlash va moslashishga yordam beradi. Maktabga moslashish deganda biz chapaqay bola bilan maktabning o‘zaro aloqadorlik jarayonini tushunamiz, buning natijasida ta’lim jarayonini tashkil etish shakllari, uning mazmuni va o‘qitish va tarbiyalash texnologiyalarining xususiyatlariga optimal muvofiqligi, bolaning moyilligi, qiziqishlari, bilimlari, qobiliyatlari va ko‘nikmalari aniqlanadi.